מרק דגי אמנון (מושט) 86 קלוריות לכוס מרק בלבד!


הנה עוד מתכון דיאטטי ונפלא שהמצאתי לי היום, יצא כל כך טעים שטרפתי בלי להסס שתי צלחות מרק, ללא חשש לקלוריות!!
אני הוספתי שתי פרוסות לחם חיטה מלאה בתור "קרוטונים" שנתנו נפח למרק והשביעו אותי יותר (פרוסה לכל צלחת) ושבעתי לחלוטין.. 
ועכשיו תורכם:




מרק דגי אמנון (מושט) מתכון שלי! טעים! 
 86 קלוריות לכוס מרק בלבד!



ראשית מכינים ציר:

מבשלים יחד:

5 ראשי דגים

1 קישוא חתוך גם עם קליפה

1 גזר חתוך עם קליפה

1 בצל קלוף וחתוך ל-8

לב של כרוב לבן

3-4 שיני שום

2 ליטרים מים לפחות (או עד כיסוי כל הרכיבים בסיר)


מתבלים ב:

8-10 גרגרי פלפל אנגלי

קורט כוכבי אניס

כפית שום גבישי

קורט פפריקה מתוקה

2 עלי דפנה

קורט כורכום

כף תבלין לדגים

2 כפות מלח

כפית פלפל שחור

קורט גרגרי כוסברה



לאחר שהציר מוכן מסננים את הנוזלים וזורקים את כל התכולה המוצקה.



בסיר נפרד מטגנים בשתי כפות שמן זית דג או שניים (לא פילטים) חתוכים לפרוסות עבות. מטגנים מעט את חתיכות הדג רק עד שהן מקבלות צבע לבן.

מוסיפים לפי הסדר הבא:

 1 עגבנייה חתוכה לקוביות,

1 גזר עם קליפה חתוך לעיגולים דקיקים

1 קישוא עם קליפה חתוך לחצאי עיגולים דקיקים

1 בצל חתוך לטבעות דקיקות

4 שיני שום חתוכות לעיגולים

רבע כרוב לבן חתוך דק

3 כוסות מים

1.5 ליטרים של ציר הדגים שהכנו קודם.

לאחר הרתיחה מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות. מלח ופלפל שחור לתיקון טעמים.



מבשלים כשעה על אש בינונית ומכפים את הקצף שצף למעלה.


בתאבון!!! 


למי שאינו שומר כשרות ואוהב- בסיום הבישול יכול לזרוק לסיר 20-30 שרימפסים קפואים מופשרים. מוסיף טעם טוב ועוד עושר למרק. 

קציצות בקר ודלורית אפויות ללא שומן



קציצות בקר ודלורית אפויות ללא שומן

קיץ. אני בדיאטה. חם ולא בא לי משהו "כבד". מחפשת מה אני יכולה להכין, קליל ומהיר שגם יהיה דל בשומן ויתאים לדיאטה שלי, גם יהיה עשיר בחומרי גלם טריים ומשובחים כגון הירקות הנפלאים מהשוק שאני כל כך אוהבת, וגם שהילדים יאהבו... זו לפעמים קצת דילמה. אז הנה אחד המתכונים שהצליחו ויצא באמת באמת נימוח ורך. כל כך קל להכנה וכל כך בריא! אז קדימה... לעבודה!!





החומרים: (לכמות של כ-50 קציצות)



1/2 ק"ג בשר בקר טרי/ מופשר

חצי דלורית גדולה מגוררת על פומפייה גסה

בצל אחד קטן מגורר על פומפייה גסה סחוט מנוזלים

ביצה 1

חצי כוס פירורי לחם

תבלין "ראס אל חנות" בערך 2 כפות - למי שלא מכיר- זהו תבלין ה"ראש", כלומר תבלין הבית של כל חנות תבלינים. קנו ממנו הרבה, הוא תמיד איכותי וטעמו משתלב נהדר בהמון מאכלים ובעיקר במאכלי בשר.

מלח כפית וחצי

פלפל לבן כפית

שמן קנולה בתרסיס



אופן ההכנה:



1.     מערבבים את כל החומרים יחד ונותנים לעיסה לנוח קצת לאיחוד החומרים.

2.     מרססים על תבנית עם נייר אפייה מעט שמן קנולה

3.     יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג קטן ומשטחים אותן. מסדרים בתבנית.

4.     לאחר מכן מרססים שוב מעט שמן מלמעלה.

5.     אופים בתנור שחומם מראש על טורבו ב-175 מעלות במשך 20 דקות.


***ניתן להכין גם ללא גלוטן אם פשוט מחליפים את פירורי הלחם בקמח ללא גלוטן או בקמח תירס.***


הקציצות יוצאות רכות ונימוחות, טעימות באופן ממש מפתיע!

בריא וטעים והילדים משוגעים עליהן ומבקשים עוד ועוד!



בתאבון!!!

וכמובן כמובן למי שלא בא להתאמץ מוזמן להזמין ממני! 058-7111771