הנה עוד מתכון דיאטטי ונפלא שהמצאתי לי היום, יצא כל כך טעים שטרפתי בלי להסס שתי צלחות מרק, ללא חשש לקלוריות!!
אני הוספתי שתי פרוסות לחם חיטה מלאה בתור "קרוטונים" שנתנו נפח למרק והשביעו אותי יותר (פרוסה לכל צלחת) ושבעתי לחלוטין..
ועכשיו תורכם:
מרק דגי
אמנון (מושט) מתכון שלי! טעים!
86 קלוריות לכוס מרק בלבד!
ראשית
מכינים ציר:
מבשלים
יחד:
5 ראשי דגים
1 קישוא חתוך
גם עם קליפה
1 גזר חתוך עם
קליפה
1 בצל קלוף
וחתוך ל-8
לב של כרוב
לבן
3-4 שיני שום
2 ליטרים מים לפחות (או עד כיסוי כל הרכיבים בסיר)
מתבלים
ב:
8-10 גרגרי
פלפל אנגלי
קורט כוכבי
אניס
כפית שום
גבישי
קורט פפריקה
מתוקה
2 עלי דפנה
קורט כורכום
כף תבלין
לדגים
2 כפות מלח
כפית פלפל
שחור
קורט גרגרי
כוסברה
לאחר שהציר
מוכן מסננים את הנוזלים וזורקים את כל התכולה המוצקה.
בסיר נפרד
מטגנים בשתי כפות שמן זית דג או שניים (לא פילטים) חתוכים לפרוסות עבות. מטגנים
מעט את חתיכות הדג רק עד שהן מקבלות צבע לבן.
מוסיפים
לפי הסדר הבא:
1 עגבנייה חתוכה לקוביות,
1 גזר עם
קליפה חתוך לעיגולים דקיקים
1 קישוא עם
קליפה חתוך לחצאי עיגולים דקיקים
1 בצל חתוך
לטבעות דקיקות
4 שיני שום
חתוכות לעיגולים
רבע כרוב לבן
חתוך דק
3 כוסות מים
1.5 ליטרים של ציר הדגים שהכנו קודם.
לאחר הרתיחה
מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות. מלח ופלפל שחור לתיקון טעמים.
מבשלים
כשעה על אש בינונית ומכפים את הקצף שצף למעלה.
בתאבון!!!
למי
שאינו שומר כשרות ואוהב- בסיום הבישול יכול לזרוק לסיר 20-30 שרימפסים קפואים
מופשרים. מוסיף טעם טוב ועוד עושר למרק.