עוגיות תמרים ואגוזים בבצק פריך... ממממממ.....יש גם במילוי חמאת בוטנים עם שברי בוטנים, במילוי שוקולד, שוקולד לבן, ממרח לוטוס, ריבת חלב ועוד.... |
והנה לכם גם המתכון:
עוגיות רולדה מהירות תמרים ואגוזים בבצק פריך:
מספר מנות: 50
(3 רולדות)
מרכיבים:
3 וחצי כוסות קמח (500 גרם)
1 שקית 10 גר' אבקת
אפיה
¾ כוס סוכר (100 גרם)
250 גרם חמאה קרה, חתוכה
לקוביות
⅔ כוס חלב (160 מ"ל)
1 וחצי כוסות ממרח שאוהבים
(ממרח נוטלה עם צימוקים/ ממרח תמרים)
100 גר' אגוזי
קליפורניה שבורים קטן (3
חופנים- חופן
לכל רולדה)
הוראות:
במעבד
מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, אבקת
אפיה, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת
פירורית. מוספים חלב ומעבדים בלחיצות
קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד.
מחממים
תנור ל-170 מעלות.
מחלקים
את הבצק ל-3 חלקים שווים. מרדדים
כל חלק על נייר אפיה מקומח קלות למלבן בעובי ½ ס"מ.
מורחים במלית הרצויה, מגלגלים לרולדה
ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה כשהתפר כלפי מטה. חוזרים על הפעולה עם
יתרת הבצק.
מסמנים
חריצים במרווחים של 2 ס"מ על
הרולדות (להקל על החיתוך לעוגיות לאחר
האפיה) ואופים 30-25 דקות עד להזהבה.
מצננים
ופורסים לעוגיות. מקשטים באבקת סוכר ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.