בעקבות ההצלחה המסחררת של פשטידת התירס שלי אתמול- הנה לכם עוד מתכון שלי נהדר וקל להכנה למזון בריא, טרי מחומרי הגלם המשובחים ביותר שתמצאו ומתאים לכל הגילאים!
ואני מדברת על: מרק תפו"א עם גזר ועדשים אדומות.
המרק עשיר ביותר, משביע, מתאים לכל הגילאים (גם לתינוקות!) ומנחם מאד ביום חורף קר (-:
את רוב רובם של חומרי הגלם תמצאו בכל זמן נתון ברוב הבתים בישראל.
כך הוא נראה מוכן:
ולהלן המתכון:
החומרים:
2 תפו"א ענקיים חתוכים ל"צ'יפסים" עבים וקצרים,
שני גזרים ענקיים מגוררים,
כוס עדשים אדומות,
כוס אורז,
1 בצל חתוך לקוביות,
50 גרם חמאה
כ-8 ליטר מים (סיר לחץ גדול).
שמנת לבישול
אבקת מרק עוף
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
כמון
כורכום.
שמנת לבישול או שמנת חמוצה.
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול מאד מאדים את הבצל והגזר בחמאה.
2. לאחר שהגזר רך והבצל שקוף, מוסיפים את יתר החומרים והרבה מאד מים (כ-8 ליטרים) - העדשים, האורז ותפוחי האדמה סופחים הרבה מים מתוכו!
3. מתבלים באבקת מרק עוף, מלח, פלפל שחור גרוס, כמון, וכורכום.
4. בסיום הבישול, לפני ההגשה, מוזגים בצלחת לתוך המרק החם מעט שמנת לבישול, קרה.
מערבבים ומגישים. (זה מעדן מאד את המרק ומוסיף טעם ומרקם נעים יותר.
אבל אם אין בבית אז גם לא חובה, או שניתן להוסיף גם שמנת חמוצה קרה, אם כי המרקם לא יהיה אותו דבר.)
בתאבון!! ספרו לי איך יצא לכם ומה היו התגובות בבית! (-:
ואני מדברת על: מרק תפו"א עם גזר ועדשים אדומות.
המרק עשיר ביותר, משביע, מתאים לכל הגילאים (גם לתינוקות!) ומנחם מאד ביום חורף קר (-:
את רוב רובם של חומרי הגלם תמצאו בכל זמן נתון ברוב הבתים בישראל.
כך הוא נראה מוכן:
ולהלן המתכון:
החומרים:
2 תפו"א ענקיים חתוכים ל"צ'יפסים" עבים וקצרים,
שני גזרים ענקיים מגוררים,
כוס עדשים אדומות,
כוס אורז,
1 בצל חתוך לקוביות,
50 גרם חמאה
כ-8 ליטר מים (סיר לחץ גדול).
שמנת לבישול
אבקת מרק עוף
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
כמון
כורכום.
שמנת לבישול או שמנת חמוצה.
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול מאד מאדים את הבצל והגזר בחמאה.
2. לאחר שהגזר רך והבצל שקוף, מוסיפים את יתר החומרים והרבה מאד מים (כ-8 ליטרים) - העדשים, האורז ותפוחי האדמה סופחים הרבה מים מתוכו!
3. מתבלים באבקת מרק עוף, מלח, פלפל שחור גרוס, כמון, וכורכום.
4. בסיום הבישול, לפני ההגשה, מוזגים בצלחת לתוך המרק החם מעט שמנת לבישול, קרה.
מערבבים ומגישים. (זה מעדן מאד את המרק ומוסיף טעם ומרקם נעים יותר.
אבל אם אין בבית אז גם לא חובה, או שניתן להוסיף גם שמנת חמוצה קרה, אם כי המרקם לא יהיה אותו דבר.)
בתאבון!! ספרו לי איך יצא לכם ומה היו התגובות בבית! (-:
רוצים לאכול את המרק מבלי לטרוח? התקשרו אליי עכשיו!
058-7111771