צ'יקן נאגטס בטוויסט לילדים וגם.. ל"ילדים" גדולים!


פעמים רבות כשלקוחות רוצים להזמין ממני ומבקשים המלצה למנות לכל המשפחה, אני שואלת: מה הילדים אוהבים בד"כ לאכול?
תשובה נפוצה מאד לשאלה הזו היא "עזבי, הילדים שלי בעייתיים באוכל...." אמנם עצוב לי מאד לשמוע את זה, אבל זו עובדה, מסתבר. הילדים שלנו מכורים לג'אנק פוד. אז בואו ננסה לעשות אותו ביתי ובריא יותר...
לפי סקרים שערכתי מסתבר שהמאכל הביתי האהוב ביותר על ילדים בישראל הוא שניצל! אז קבלו מתכון קצת משודרג למנה שהילדים (גם הקטנים!) "יעופו עליה" ולא משנה כמה תכינו- הכל ייזלל! לארוחת צהריים או ערב- קליל טרי מחומרי גלם פשוטים שבד"כ יש בכל בית ושהילדים יאכלו בשמחה רבה!

* ניתן להכין את המנה ללא גלוטן בשימוש בקמח תפו"א או בקמח אחר ללא גלוטן במקום בקמח רגיל

צ'יקן נאגטס בצ'ילי מתוק בטוויסט- ציפוי קראנצ'י של קמח תירס!



המתכון: 

חומרי הגלם:
שניצל עוף פרוס- לפי הכמות הרצויה לכם.
חרדל
ביצים

קמח
מלח 
פלפל שחור
רוטב צ'ילי מתוק
קמח תירס
שמן קנולה או צמחי אחר

אופן ההכנה:
1. את השניצלים חותכים לרוחב לרצועות "אצבעות" קצרות באורך כ-5 ס"מ ובעובי כחצי ס"מ.

2. מכינים 5 קערות עם החומרים לפי הסדר הבא: 
א. קערה שבה שמים את כל חתיכות הבשר עם כף גדושה של חרדל, מערבבים היטב בידיים שכל חתיכות הבשר יהיו מצופות בחרדל.
ב. קמח. אפשר להשתמש בקמח מלא, קמח כוסמין, קמח תפוחי אדמה או כל סוג קמח אחר. אני השתמשתי בלבן רגיל.
ג. ביצים מתובלות במלח פלפל וכמות נאה של צ'ילי מתוק, לפי טעמכם. אם תשימו מעט זה לא יהיה חריף כלל אלא רק יקבל טעם מעניין. אם תשימו הרבה או תשימו צ'ילי חריף ולא מתוק.. הכל לפי איך שאתם מכירים את ילדיכם ומה הם ואתם תאהבו.
ד. קמח תירס דק או בינוני.

3. מעבירים את אצבעות הבשר ממהקערה הראשונה בכל אחת מהקערות לפי הסדר הנ"ל. אני אישית ממליצה אחרי קמח התירס להעביר שוב בביצה עם הצ'ילי כדי שהציפוי יהיה שחום ויפה יותר מהביצה ולא יבש מבחוץ. נסו ותראו מה עובד לכם טוב יותר.


4. מחממים סיר עם שמן עמוק (מספיק כ-4 ס"מ עומק בסיר רחב) לטמפרטורה ממש ממש גבוהה.
מטגנים את הנאגטס ממש ממש טיגון קצר- כ-30 שניות בלבד עד לקבלת צבע חום יפה. תעשו כל פעם בערך 5-6 כדי שתוכלו להשתלט ושלא יישרפו לכם. אל דאגה! הם נעשים היטב מבפנים והבשר לא נשאר נא בפנים אם השמן באמת רותח מספיק.

לחילופין כאופציה בריאה הרבה יותר- ניתן לרסס אותם במעט תרסיס שמן ולהניח בתבנית על נייר אפייה ולהכניס לאפייה בתנור עד לקבלת קראסט חום ויפה. קחו בחשבון שזה עלול לצאת מעט יבש יותר.

הגישו עם טחינה, או קטשופ, עם כל דיפ או ממרח אחר שאתם אוהבים או בלי כלום! זה כל כך טעים שאי אפשר להפסיק לנשנש אותם... (-:
תכינו, תהנו, לקקו את האצבעות! אני מבטיחה לכם- את המתכון הזה- הילדים יבקשו שוב!!

בתאבון וספרו לי איך היה!!
























עוגת בננה שוקולד צ'יפס ואגוזים


בוקר בחשק לאפייה.. 4 בננות בשלות כמעט-מידיי בין הפירות הטריים המקסימים על השולחן, וההבנה המלאה שמה שאני הולכת לעשות זו עוגת בננות.
אבל איזו? תמיד ידעתי שעוגת בננות אמורה להיות קלה להכנה. מעולם לא הכנתי. משום-מה..
חיפשתי מתכון באינטרנט ואף אחד מהם לא היה לי מושלם. בסוף לקחתי שלושה מתכונים, עירבבתי אותם, ובניתי מתכון מושלם משלי.
קבלו: 






בינתיים הטועם היחידי שאיתי בבית הוא קטנטני בן כמעט שנה שעוד לא יודע להתבטא בדיבור. אבל הוא התבטא בהשתוללות עם הרגליים וחיוכים של אושר (-: 

לי זה בהחלט מספיק!


המתכון:

עוגת בננה שוקולד צ'יפס ואגוזים

חומרי הגלם:
4 בננות בשלות
1.5 כוס קמח תופח/ קמח רגיל +אבקת אפייה
1/2 כוס שמן צמחי
1 כוס מיץ תפוזים טרי! 250 מ"ל
1 כפית אבקת סודה לשתייה
2 ביצים
2 שקיות של סוכר וניל/ 2 כפיות תמצית וניל
3/4 כוס סוכר לבן
1 כפית קינמון
קורט מלח
150 גרם שוקולד צ'יפס
חופן אגוזי מלך או פקאן שבורים לחתיכות לא גדולות מידיי ולא קצוצים
2 כפות קוניאק או ליקר אמרטו
2 כפות סוכר דמררה לפיזור מעל העוגה

אופן הכנה:
  • מחממים תנור ל-170 מעלות. שימו לב! כל העבודה נעשית בקערה אחת גדולה עם מטרפה אחת באופן ידני.
  • בקערה גדולה מניחים יחד סוכר לבן ושמן וטורפים עד שהתערובת אחידה.
  • מוסיפים את הביצים אחת-אחת, את הליקר, הקינמון,סוכר הוניל והמלח וממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת אחידה שוב.
  • מוסיפים את הבננות חתוכות לחלקים וטורפים. אם הבננות עדיין בחתיכות גסות מידיי ניתן להיעזר במכשיר למעיכת פירה ולמעוך את הבננות עוד בתוך הקערה.
  • מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה,הסודה לשתייה ומערבבים היטב בעזרת המטרפה, עד שאין יותר שאריות קמח לא מעורבב. כרגע התערובת קשה למדיי.
  • מוסיפים חצי כוס מיץ תפוזים ומערבבים שוב ואז את החצי הנוסף ומערבבים היטב, מתקבלת תערובת אוורירית ומקסימה!
  • מוסיפים את האגוזים והשוקולד צ'יפס, ונותנים עוד עירבוב קטן שהכל יתאחד.
  • מעבירים את התערובת לשתי תבניות עם נייר אפייה (שמים לב שהשוקו-צ'יפסים מתפזרים היטב בכל חלקי התבנית) או לאחת עגולה בקוטר 22, ומפזרים מעל כל עוגה מעט סוכר דמררה.
  • אופים כ30 דק', ואז מורידים שלב בתמור, מעלים טמפ' ל-185 מעלות ומפעילים טורבו. אופים כ-10 דקות נוספות- (שמים לב שהעוגה לא נשרפת! הזמנים משתנים לפי עוצמת התנור!) עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא כמעט נקי עם פירורים לחים. מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים.


בתאבון!!!

לזניית מוסקה מד-הי-מה!!!


שלום רב חברים וחברות, מזמן לא כתבתי לכם!
והפעם, מתכון שהכנתי מהראש ויצא כל כך כל כך טעים, שהייתי חייבת חייבת לשתף אתכם! אז ישבתי וכתבתי אותו והרי הוא לפניכם: "לזניית מוסקה" של האוכל של אמא ענבר, (כל הזכויות שמורות :-) )

והסיפור שמאחורי ההמצאה: אתמול התעוררתי עם קרייבינג למוסקה. אבל לא יכולתי להכין, כי בעלי והילד שונאים חצילים. אם רק היו שומעים את המלה "מוסקה" או "חציל" לא היו מוכנים אפילו לטעום מזה. אז חשבתי לעצמי: מה אני עושה? מה אני עושה?? ואז באה ההברקה: לזנייה הם אוהבים! אני אחביא להם את החצילים בתוך הלזנייה וכך יהיה לה טעם של מוסקה, רק מוסווית.. ( :


הכנתי את הלזנייה וטעמתי... זה היה אחד הדברים הטעימים ביותר שהכנתי בחיי, והכנתי הרבה. הייתי מאושרת מהיצירה שלי ורק חיכיתי לתגובות של בני הבית. (ביני לבין עצמי חשבתי שאם לא יאהבו- מקסימום יהיה יותר בשבילי! חחחח)
בערב הגיע הבעלול הבייתה וקיבל מנת לזניה והיה מבסוט (אוהב לזניה כבר אמרתי, נכון?)
אכל ואכל ונהנה ואז אמרתי לו: "וואי איזה כייף לראות אותך טורף חצילים ונהנה!" הוא הסתכל עליי במבט קפוא לרגע, מופתע מאד, "מה? יש בזה חצילים???" -"כן, כן" השבתי בחיוך מאוזן לאוזן (-:
הוא המשיך לאכול בתאווה וגם מנה נוספת וסיכם את החוויה במלים אלו: "הלזנייה הרגילה שלך היא אלוהית, הלזנייה הזו- פי כמה יותר! בחיים לא חשבתי שאני אוכל להנות ככה מחצילים!"
(עם הילד אגב ההצלחה הייתה חלקית, הוא לא ממש אהב את המילוי בכלל אז אכל רק את עלי הלזנייה.. חח. נו, טוב, גם זה משהו...)


גם על התמונות בפייסבוק קיבלתי הרבה מחמאות ובקשות למתכון.. אז הרי הוא לפניכם... בבקשה!!



"לזניית מוסקה" של אמא ענבר (לזניה עם חצילים)

מתכון שדורש די הרבה עבודה אבל הטעם והמחמאות... שווים כל רגע עבודה במטבח! תיהנו!!

חומרי הגלם:


1
חב' עלי לזניה



לשכבת הבשר:

½ ק"ג בשר הודו טחון (או עוף או בקר מה שיש ושמתחשק!)

מעט שמן זית לטיגון

1 בצל, קצוץ

3 שיני שום, קצוצות

400 גרם עגבניות מרוסקות שימורים

חופן גדול נענע קצוצה

כפית אורגנו אפשר טרי או מיובש קצוץ

1/2 כפית פפריקה מתוקה

מלח

פלפל שחור



לשכבת הבשמל:

25 גרם חמאה מלוחה (אם אין מקפידים על כשרות) או תחליף כגון מחמאה

7 כפות גדושות קמח

כ-4-5 כפיות אבקת מרק בצל

מים לפי הצורך או שמנת לבישול (אם אין מקפידים על כשרות)



2 חופנים גבינת מוצרלה מגורדת או גבנ”צ מגוררת כתחליף (אם אין מקפידים על כשרות)



3 חצילים שחורים וקלים



אופן ההכנה:



מחממים תנור ל-175 מעלות.

שלב ראשון:

  1. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מסדרים בתבנית.
  2. מרססים בתרסיס שמן קנולה/ זית משני הצדדים ועוברים עם מברשת על זה לאחידות פיזור השמן
  3. אופים בתנור כ-20 דקות+- תלוי בתנור. פרוסות החציל צריכות להיות אפויות אבל לא רכות מידיי ולא צרובות מידיי שלא יתייבשו.
  4. מוציאים מהתנור לצינון ולאחר הקירור מפלטים את הפרוסות שלא יישארו קליפות חציל עליהן ויתנו מרירות.



שלב שני:

  1. במחבת גדולה מאד מטגנים במעט שמן זית בצל קצוץ דק-דק.
  2. מטגנים את הבצל בסיר כ-3 דקות.
  3. מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים אותו היטב בעזרת כף עץ, תוך כדי טיגון.
  4. מוסיפים את שיני השום ואת העגבניות המרוסקות, מתבלים בטימין ובמלח ופלפל וקורט-2 סוכר מבשלים עד להצטמצמות אבל שלא יאבדו כל הנוזלים.
  5. משאירים בצד לצינון.





שלב שלישי: רוטב בשמל-בצל.

  1. בסיר קטן ממיסים חמאה (או מחמאה)
  2. מוסיפים את הקמח ואבקת מרק הבצל
  3. מטגנים דקה כל הזמן תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם משחתי.
  4. מוסיפים מים/ שמנת לבישול (אפשר גם חלק וחלק או שמנת לבישול ואת השאר חלב 3%) במזיגות איטיות כל פעם קצת עד שמגיעים לכמות הרוטב הרצויה שהיא כ-2.5 כוסות.

  • בודקים אם צריך להוסיף מלח או פלפל לבן לתיקון טעמים. הרוטב צריך להיות די נייטרלי בטעמו ולא מלוח או בעל טעם משתלט. מרקמו צריך להיות לא נוזלי מידיי ולא עיסתי.



מדליקים שוב את התנור על 200 מעלות טורבו

שלב רביעי: הרכבת המנה.

  1. מסדרים בתבנית פיירקס בינונית שכבה ראשונה של חצילים מפולטים כך שלא יישאר ביניהם רווח.
  2. שכבה שנייה בשר ברוטב עגבניות
  3. שכבה שלישית רוטב בשמל, מורחים אותו בזהירות עם כף על רוטב העגבניות לכל הפינות והחלקים.
  4. שכבה רביעית עלי לזניה בשכבה אחת, ולא נורא אם הם טיפה עולים אחד על השני.
  5. שוב את ארבע השכבות אותו דבר
  6. מעל השכבה האחרונה של עלי הלזניה שופכים את שארית רוטב הבשמל
  7. מפזרים מעל גבנ"צ או מוצרלה מגוררת (גם פרמז'ן יכול להיות נהדר!)
  8. מכניסים לתנור (בגובה אמצעי לא גבוה מידיי שלא יישרף מלמעלה!) ל-20 דקות בערך עד שהשכבה העליונה מקבלת צבע זהוב מקסים ונהיית מעט "קריספית".



מנסים להתאפק 5 דקות לאחר ההוצאה מהתנור וטורפים עד שלא נשאר פירור!

(אם איכשהו במקרה כן יישאר זה יהיה נהדר גם למחרת ואפילו ישתפר בטעמים.. (-: )



בתאבון ובהנאה!!! ספרו לי על התגובות בבית!