חצילונים ופלפלונים ממולאים בשר ברוטב עגבניות וגמבה

 ברוטב עגבניות וגמבה 

הכי הכי כייף בקיץ לטייל בשוק או בחנויות הפירות והירקות האיכותיות, ולראות את השפע המדהים של חומרי הגלם הטריים והמשובחים ביותר שיש לארץ ישראל להציע.. משמשים כתומים, נקטרינות, תפוחים יפהפיים בצבעים שונים, ענבים, דובדבנים (חולה עליהם!!!) ועוד ועוד! 

לחצילונים הקטנטנים שיש עכשיו בשוק, בעונת האביב, חיכיתי משך כל השנה. הם מדהימים ביופיים ומעוררים חשק לנגוס בהם גם ככה.. אבל הצלחתי להתאפק... מה שכן, קניתי לי כשני קילוגרמים והכנתי השבוע גם ריבת חצילונים מרוקאית מדהימה, וגם חצילונים ממולאים בבשר, שהוספתי להם פלפלונים קטנטנים חמודים ויפהפיים שקיבלתי ישר מהשדה (-: 
אנחנו נהנינו מארוחה טעימה עשירה וצבעונית, קלילה וקיצית!
רוצים גם? בבקשה! 
 

הנה המתכון:
המצרכים:
20 חצילונים בלדי קטנטנים
8-10 פלפלונים בצבעים שונים

לרוטב:
4 כפות שמן זית
1 בצל גדול חתוך לרבעים ואז לרצועות
1 קופסת שימורים עגבניות קלופות וחתוכות ברוטב עגבניות
כף סוכר
רבע חבילה כוסברה קצוצה
תוכן החצילונים
1 גמבה גדולה מתוקה
מלח 
פלפל

למלית: 
2 שיני שום
400 גרם בשר בקר טחון
1 ביצה
רבע חבילת כוסברה קצוצה
חצי כוס פירורי לחם
תבלין לקציצות
מלח
פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:
מרוקנים את הפלפלים מלמעלה בעדינות. מרוקנים את החצילונים באופן הבא לפי התמונות:


כלי העבודה:

 
קוטמים את חלקו העליון של החצילון (איפה שהיה ה"עוקץ") 


חותכים במכשיר להוצאת ליבה של תפוחים עיגול יפה וסימטרי באמצע החצילון
מרוקנים את המילוי באמצעות כף פריזיאן קטנה או באמצעות מכשיר חצי מעוגל ועם שפיץ (כמו בתמונה הראשונה של הכלים) {כזה שמיועד בעיקרון לניקוי דגים}
את החצילונים הריקים שמים בינתיים במים עם מעט מיץ לימון שלא ישחירו


במקביל מכינים את הרכיבים לרוטב: קוצצים את מילוי החצילונים, את חצי חבילת הכוסברה (רבע הולך לרוטב ורבע לתוך תערובת הבשר) את הגמבה חותכים לקוביות גסות, ואת הבצל









מכינים תערובת מכל מרכיבי הבשר: 1/2 ק"ג בשר בקר טחון, ביצה 1, רבע חבילה כוסברה קצוצה, 2 שיני שום, חצי כוס פירורי לחם, תבלין לקציצות, מלח ופלפל לפי הטעם. 
ממלאים את החצילונים ואת הפלפלונים









ממלאים את הפלפלונים








ממלאים את החצילונים

בסוטאג' בינוני, (סיר גדול שטוח ורחב) שמים כ-3-4 כפות שמן זית כתית מעולה





ומטגנים את הבצל עד לשקיפות




מוסיפים את תוכן החצילונים הקצוץ, את הגמבה ומטגנים כמה דקות. 
מוסיפים קופסת עגבניות קלופות חתוכות במיץ עגבניות





את הכוסברה הקצוצה, ומתבלים במלח ופלפל שחור וכף סוכר



כך נראה הרוטב לאחר הרתחה ראשונה

מרתיחים את הרוטב כחמש דקות ומסדרים את הירקות הממולאים יפה בסיר




מבשלים במכסה סגור 45 דקות על אש קטנה


בתאבון!!!!



ואחרי שמסיימים את כל הירקות... טובעים ברוטב עם חלה טרייה טובה!! בתאבון חברים!!!


ולמי שלא רוצה לטרוח בעצמו ובא לו שאני אעבוד בשבילו:
הטלפון להזמנות הוא כמובן: 058-7111771
העלות: 72 ש"ח לק"ג.




















































קנלוני ממולא גבינות ותרד טרי

קנלוני ממולא גבינות ותרד טרי עם בזיליקום ואגוזים






















היי חברים!
אז התלהבתי מהקנלוני שיצא כל כך מוצלח, והחלטתי להכין גם גרסא חלבית שלו. המתכון הוא שילוב טעמים שלי, ויצא פשוט מדהים!!!
אז אני חייבת לשתף:


 קנלוני ממולא גבינות ותרד טרי עם בזיליקום ואגוזים



החומרים:

1 חבילה קנלוני

ו קופסא גדולה תרד טרי

200 גרם גבינה לבנה

150 גרם קוטג'

300 גרם גבנ"צ מגוררת

200 גרם פרמז'ן טרייה מגוררת

ביצה 1

גבעול גדול של עלי בזיליקום טריים מופרדים לעלים וקצוצים בינוני

50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

1 צנצנת רוטב עגבניות עם בזיליקום

מלח

פלפל שחור

אגוז מוסקט לפי העין והטעם



אופן ההכנה:


1. מרתיחים את עלי התרד במי מלח, מוציאים, מצננים ומסננים וקוצצים דק.
2. בקערה מערבבים את כל יתרת החומרים למעט הקנלוני ורוטב העגבניות והפרמז'ן. משאירים גם חלק מהגבינה הצהובה המגוררת בצד.
3. שופכים בתבנית מלבנית כשליש מכמות הרוטב
4. ממלאים את הקנלוני בתערובת הגבינות ומניחים מסודר בתבנית. 
5. שופכים מעל את שאר רוטב העגבניות
6. מפזרים מעליו את הפרמז'ן המגוררת ומעט גבנ"צ מגוררת.

אופים כ25 דקות בחום בינוני (כ180 מעלות) בתנור שחומם מראש.




  
מגישים חם!




עכשיו תוסיפו לזה אצבעות לחם שום טרי.... רררר... 

*מצויין אפילו עוד יותר כשמגישים אותו למחרת לאחר חימום קל.



בתאבון!!!

אני כבר מריירת שוב! אם מישהו מחפש אותי- אני הלכתי לאכול! 
עד לפעם הבאה... ביוש!