קציצות בקר
ודלורית אפויות ללא שומן
קיץ. אני בדיאטה. חם ולא בא לי משהו "כבד". מחפשת מה אני יכולה להכין, קליל ומהיר שגם יהיה דל בשומן ויתאים לדיאטה שלי, גם יהיה עשיר בחומרי גלם טריים ומשובחים כגון הירקות הנפלאים מהשוק שאני כל כך אוהבת, וגם שהילדים יאהבו... זו לפעמים קצת דילמה. אז הנה אחד המתכונים שהצליחו ויצא באמת באמת נימוח ורך. כל כך קל להכנה וכל כך בריא! אז קדימה... לעבודה!!
החומרים: (לכמות
של כ-50 קציצות)
1/2 ק"ג
בשר בקר טרי/ מופשר
חצי דלורית
גדולה מגוררת על פומפייה גסה
בצל אחד קטן
מגורר על פומפייה גסה סחוט מנוזלים
ביצה 1
חצי כוס
פירורי לחם
תבלין "ראס אל חנות"
בערך 2 כפות - למי שלא מכיר- זהו תבלין ה"ראש", כלומר תבלין הבית של כל חנות תבלינים. קנו ממנו הרבה, הוא תמיד איכותי וטעמו משתלב נהדר בהמון מאכלים ובעיקר במאכלי בשר.
מלח כפית וחצי
פלפל לבן כפית
שמן קנולה בתרסיס
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים יחד
ונותנים לעיסה לנוח קצת לאיחוד החומרים.
2. מרססים על תבנית עם נייר אפייה
מעט שמן קנולה
3. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג
פונג קטן ומשטחים אותן. מסדרים בתבנית.
4. לאחר מכן מרססים שוב מעט שמן
מלמעלה.
5. אופים בתנור שחומם מראש על טורבו
ב-175 מעלות במשך 20 דקות.
***ניתן להכין גם ללא גלוטן אם פשוט מחליפים את פירורי הלחם בקמח ללא גלוטן או בקמח תירס.***
הקציצות
יוצאות רכות ונימוחות, טעימות באופן ממש מפתיע!
בריא וטעים
והילדים משוגעים עליהן ומבקשים עוד ועוד!
בתאבון!!!
וכמובן כמובן למי שלא בא להתאמץ מוזמן להזמין ממני! 058-7111771
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה