בוקר בחשק לאפייה.. 4 בננות בשלות כמעט-מידיי בין הפירות הטריים המקסימים על השולחן, וההבנה המלאה שמה שאני הולכת לעשות זו עוגת בננות.
אבל איזו? תמיד ידעתי שעוגת בננות אמורה להיות קלה להכנה. מעולם לא הכנתי. משום-מה..
חיפשתי מתכון באינטרנט ואף אחד מהם לא היה לי מושלם. בסוף לקחתי שלושה מתכונים, עירבבתי אותם, ובניתי מתכון מושלם משלי.
קבלו:
בינתיים הטועם היחידי שאיתי בבית הוא קטנטני בן כמעט שנה שעוד לא יודע להתבטא בדיבור. אבל הוא התבטא בהשתוללות עם הרגליים וחיוכים של אושר (-:
לי זה בהחלט מספיק!
המתכון:
עוגת בננה שוקולד צ'יפס ואגוזים
חומרי הגלם:
4
בננות בשלות
1.5
כוס קמח תופח/
קמח רגיל +אבקת
אפייה
1/2
כוס שמן צמחי
1
כוס מיץ תפוזים טרי!
250 מ"ל
1
כפית אבקת סודה לשתייה
2
ביצים
2
שקיות של סוכר וניל/
2 כפיות תמצית וניל
3/4
כוס סוכר לבן
1
כפית קינמון
קורט מלח
150
גרם שוקולד צ'יפס
חופן אגוזי מלך או פקאן
שבורים לחתיכות לא גדולות מידיי ולא
קצוצים
2
כפות קוניאק או ליקר אמרטו
2
כפות סוכר דמררה לפיזור מעל העוגה
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות. שימו לב! כל העבודה נעשית בקערה אחת גדולה עם מטרפה אחת באופן ידני.
- בקערה גדולה מניחים יחד סוכר לבן ושמן וטורפים עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את הביצים אחת-אחת, את הליקר, הקינמון,סוכר הוניל והמלח וממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת אחידה שוב.
- מוסיפים את הבננות חתוכות לחלקים וטורפים. אם הבננות עדיין בחתיכות גסות מידיי ניתן להיעזר במכשיר למעיכת פירה ולמעוך את הבננות עוד בתוך הקערה.
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה,הסודה לשתייה ומערבבים היטב בעזרת המטרפה, עד שאין יותר שאריות קמח לא מעורבב. כרגע התערובת קשה למדיי.
- מוסיפים חצי כוס מיץ תפוזים ומערבבים שוב ואז את החצי הנוסף ומערבבים היטב, מתקבלת תערובת אוורירית ומקסימה!
- מוסיפים את האגוזים והשוקולד צ'יפס, ונותנים עוד עירבוב קטן שהכל יתאחד.
- מעבירים את התערובת לשתי תבניות עם נייר אפייה (שמים לב שהשוקו-צ'יפסים מתפזרים היטב בכל חלקי התבנית) או לאחת עגולה בקוטר 22, ומפזרים מעל כל עוגה מעט סוכר דמררה.
- אופים כ30 דק',
ואז מורידים שלב בתמור,
מעלים טמפ' ל-185
מעלות ומפעילים טורבו.
אופים כ-10 דקות
נוספות- (שמים
לב שהעוגה לא נשרפת!
הזמנים משתנים לפי עוצמת התנור!)
עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא
כמעט נקי עם פירורים לחים.
מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים.
בתאבון!!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה