בורקס בשר
ופיטריות
החומרים:
500 גר' בשר
בקר טחון
פטריות
שמפיניון מסוננות וקצוצות- קופסת שימורים אחת קטנה
חופן צנובר
בצל 1 קצוץ דק
בצק עלים
מופשר מרודד 2 ק"ג
1 ביצים
רבע כוס שמן
צמחי
תבלינים: קורט
אגוז מוסקט, רבע כוס פטרוזיליה קצוצה, פלפל שחור, כף אבקת מרק, שומשום לקישוט,
קורט קינמון, קורט כורכום, קורט כמון, מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
הכנת המילוי:
למחבת עם השמן חם מוסיפים את הבצל הפרוס
ומטגנים עד הזהבה.
מוסיפים למחבת את הפטריות הקצוצות והבשר הטחון
ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ- 5 דקות.
מוסיפים למחבת את עלי הפטרוזיליה, ביצה אחת את
התבלינים.
ממשיכים לטגן על להבה גבוהה, תוך כדי ערבוב,
במשך כ- 10 דקות נוספות. מורידים את המחבת מהכיריים, ומעבירים את התערובת לכלי אחר
עד שתתקרר. שומרים את הנוזלים כדי שהבשר לא יתייבש באפייה!
במחבת ללא תוספת שמן לקלות את הצנובר. לערבב הכל
ביחד ולשפר טעמים.
להכנת הבורקסים:
לרדד את הבצק ולמלא במלית הקרה.
להכין שלל צורות. להניח על ניר אפיה בתבנית מתאימה.
להבריש חלבון טרוף במזלג ולפזר שומשום מעל
לחמם תנור לחום 190 מעלות
להוריד חום תנור ל-175 ולאפות עד השחמת הבצק.
בתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה