צ'יקן נאגטס בטוויסט לילדים וגם.. ל"ילדים" גדולים!


פעמים רבות כשלקוחות רוצים להזמין ממני ומבקשים המלצה למנות לכל המשפחה, אני שואלת: מה הילדים אוהבים בד"כ לאכול?
תשובה נפוצה מאד לשאלה הזו היא "עזבי, הילדים שלי בעייתיים באוכל...." אמנם עצוב לי מאד לשמוע את זה, אבל זו עובדה, מסתבר. הילדים שלנו מכורים לג'אנק פוד. אז בואו ננסה לעשות אותו ביתי ובריא יותר...
לפי סקרים שערכתי מסתבר שהמאכל הביתי האהוב ביותר על ילדים בישראל הוא שניצל! אז קבלו מתכון קצת משודרג למנה שהילדים (גם הקטנים!) "יעופו עליה" ולא משנה כמה תכינו- הכל ייזלל! לארוחת צהריים או ערב- קליל טרי מחומרי גלם פשוטים שבד"כ יש בכל בית ושהילדים יאכלו בשמחה רבה!

* ניתן להכין את המנה ללא גלוטן בשימוש בקמח תפו"א או בקמח אחר ללא גלוטן במקום בקמח רגיל

צ'יקן נאגטס בצ'ילי מתוק בטוויסט- ציפוי קראנצ'י של קמח תירס!



המתכון: 

חומרי הגלם:
שניצל עוף פרוס- לפי הכמות הרצויה לכם.
חרדל
ביצים

קמח
מלח 
פלפל שחור
רוטב צ'ילי מתוק
קמח תירס
שמן קנולה או צמחי אחר

אופן ההכנה:
1. את השניצלים חותכים לרוחב לרצועות "אצבעות" קצרות באורך כ-5 ס"מ ובעובי כחצי ס"מ.

2. מכינים 5 קערות עם החומרים לפי הסדר הבא: 
א. קערה שבה שמים את כל חתיכות הבשר עם כף גדושה של חרדל, מערבבים היטב בידיים שכל חתיכות הבשר יהיו מצופות בחרדל.
ב. קמח. אפשר להשתמש בקמח מלא, קמח כוסמין, קמח תפוחי אדמה או כל סוג קמח אחר. אני השתמשתי בלבן רגיל.
ג. ביצים מתובלות במלח פלפל וכמות נאה של צ'ילי מתוק, לפי טעמכם. אם תשימו מעט זה לא יהיה חריף כלל אלא רק יקבל טעם מעניין. אם תשימו הרבה או תשימו צ'ילי חריף ולא מתוק.. הכל לפי איך שאתם מכירים את ילדיכם ומה הם ואתם תאהבו.
ד. קמח תירס דק או בינוני.

3. מעבירים את אצבעות הבשר ממהקערה הראשונה בכל אחת מהקערות לפי הסדר הנ"ל. אני אישית ממליצה אחרי קמח התירס להעביר שוב בביצה עם הצ'ילי כדי שהציפוי יהיה שחום ויפה יותר מהביצה ולא יבש מבחוץ. נסו ותראו מה עובד לכם טוב יותר.


4. מחממים סיר עם שמן עמוק (מספיק כ-4 ס"מ עומק בסיר רחב) לטמפרטורה ממש ממש גבוהה.
מטגנים את הנאגטס ממש ממש טיגון קצר- כ-30 שניות בלבד עד לקבלת צבע חום יפה. תעשו כל פעם בערך 5-6 כדי שתוכלו להשתלט ושלא יישרפו לכם. אל דאגה! הם נעשים היטב מבפנים והבשר לא נשאר נא בפנים אם השמן באמת רותח מספיק.

לחילופין כאופציה בריאה הרבה יותר- ניתן לרסס אותם במעט תרסיס שמן ולהניח בתבנית על נייר אפייה ולהכניס לאפייה בתנור עד לקבלת קראסט חום ויפה. קחו בחשבון שזה עלול לצאת מעט יבש יותר.

הגישו עם טחינה, או קטשופ, עם כל דיפ או ממרח אחר שאתם אוהבים או בלי כלום! זה כל כך טעים שאי אפשר להפסיק לנשנש אותם... (-:
תכינו, תהנו, לקקו את האצבעות! אני מבטיחה לכם- את המתכון הזה- הילדים יבקשו שוב!!

בתאבון וספרו לי איך היה!!
























אין תגובות:

פרסום תגובה