לזניית מוסקה מד-הי-מה!!!


שלום רב חברים וחברות, מזמן לא כתבתי לכם!
והפעם, מתכון שהכנתי מהראש ויצא כל כך כל כך טעים, שהייתי חייבת חייבת לשתף אתכם! אז ישבתי וכתבתי אותו והרי הוא לפניכם: "לזניית מוסקה" של האוכל של אמא ענבר, (כל הזכויות שמורות :-) )

והסיפור שמאחורי ההמצאה: אתמול התעוררתי עם קרייבינג למוסקה. אבל לא יכולתי להכין, כי בעלי והילד שונאים חצילים. אם רק היו שומעים את המלה "מוסקה" או "חציל" לא היו מוכנים אפילו לטעום מזה. אז חשבתי לעצמי: מה אני עושה? מה אני עושה?? ואז באה ההברקה: לזנייה הם אוהבים! אני אחביא להם את החצילים בתוך הלזנייה וכך יהיה לה טעם של מוסקה, רק מוסווית.. ( :


הכנתי את הלזנייה וטעמתי... זה היה אחד הדברים הטעימים ביותר שהכנתי בחיי, והכנתי הרבה. הייתי מאושרת מהיצירה שלי ורק חיכיתי לתגובות של בני הבית. (ביני לבין עצמי חשבתי שאם לא יאהבו- מקסימום יהיה יותר בשבילי! חחחח)
בערב הגיע הבעלול הבייתה וקיבל מנת לזניה והיה מבסוט (אוהב לזניה כבר אמרתי, נכון?)
אכל ואכל ונהנה ואז אמרתי לו: "וואי איזה כייף לראות אותך טורף חצילים ונהנה!" הוא הסתכל עליי במבט קפוא לרגע, מופתע מאד, "מה? יש בזה חצילים???" -"כן, כן" השבתי בחיוך מאוזן לאוזן (-:
הוא המשיך לאכול בתאווה וגם מנה נוספת וסיכם את החוויה במלים אלו: "הלזנייה הרגילה שלך היא אלוהית, הלזנייה הזו- פי כמה יותר! בחיים לא חשבתי שאני אוכל להנות ככה מחצילים!"
(עם הילד אגב ההצלחה הייתה חלקית, הוא לא ממש אהב את המילוי בכלל אז אכל רק את עלי הלזנייה.. חח. נו, טוב, גם זה משהו...)


גם על התמונות בפייסבוק קיבלתי הרבה מחמאות ובקשות למתכון.. אז הרי הוא לפניכם... בבקשה!!



"לזניית מוסקה" של אמא ענבר (לזניה עם חצילים)

מתכון שדורש די הרבה עבודה אבל הטעם והמחמאות... שווים כל רגע עבודה במטבח! תיהנו!!

חומרי הגלם:


1
חב' עלי לזניה



לשכבת הבשר:

½ ק"ג בשר הודו טחון (או עוף או בקר מה שיש ושמתחשק!)

מעט שמן זית לטיגון

1 בצל, קצוץ

3 שיני שום, קצוצות

400 גרם עגבניות מרוסקות שימורים

חופן גדול נענע קצוצה

כפית אורגנו אפשר טרי או מיובש קצוץ

1/2 כפית פפריקה מתוקה

מלח

פלפל שחור



לשכבת הבשמל:

25 גרם חמאה מלוחה (אם אין מקפידים על כשרות) או תחליף כגון מחמאה

7 כפות גדושות קמח

כ-4-5 כפיות אבקת מרק בצל

מים לפי הצורך או שמנת לבישול (אם אין מקפידים על כשרות)



2 חופנים גבינת מוצרלה מגורדת או גבנ”צ מגוררת כתחליף (אם אין מקפידים על כשרות)



3 חצילים שחורים וקלים



אופן ההכנה:



מחממים תנור ל-175 מעלות.

שלב ראשון:

  1. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מסדרים בתבנית.
  2. מרססים בתרסיס שמן קנולה/ זית משני הצדדים ועוברים עם מברשת על זה לאחידות פיזור השמן
  3. אופים בתנור כ-20 דקות+- תלוי בתנור. פרוסות החציל צריכות להיות אפויות אבל לא רכות מידיי ולא צרובות מידיי שלא יתייבשו.
  4. מוציאים מהתנור לצינון ולאחר הקירור מפלטים את הפרוסות שלא יישארו קליפות חציל עליהן ויתנו מרירות.



שלב שני:

  1. במחבת גדולה מאד מטגנים במעט שמן זית בצל קצוץ דק-דק.
  2. מטגנים את הבצל בסיר כ-3 דקות.
  3. מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים אותו היטב בעזרת כף עץ, תוך כדי טיגון.
  4. מוסיפים את שיני השום ואת העגבניות המרוסקות, מתבלים בטימין ובמלח ופלפל וקורט-2 סוכר מבשלים עד להצטמצמות אבל שלא יאבדו כל הנוזלים.
  5. משאירים בצד לצינון.





שלב שלישי: רוטב בשמל-בצל.

  1. בסיר קטן ממיסים חמאה (או מחמאה)
  2. מוסיפים את הקמח ואבקת מרק הבצל
  3. מטגנים דקה כל הזמן תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם משחתי.
  4. מוסיפים מים/ שמנת לבישול (אפשר גם חלק וחלק או שמנת לבישול ואת השאר חלב 3%) במזיגות איטיות כל פעם קצת עד שמגיעים לכמות הרוטב הרצויה שהיא כ-2.5 כוסות.

  • בודקים אם צריך להוסיף מלח או פלפל לבן לתיקון טעמים. הרוטב צריך להיות די נייטרלי בטעמו ולא מלוח או בעל טעם משתלט. מרקמו צריך להיות לא נוזלי מידיי ולא עיסתי.



מדליקים שוב את התנור על 200 מעלות טורבו

שלב רביעי: הרכבת המנה.

  1. מסדרים בתבנית פיירקס בינונית שכבה ראשונה של חצילים מפולטים כך שלא יישאר ביניהם רווח.
  2. שכבה שנייה בשר ברוטב עגבניות
  3. שכבה שלישית רוטב בשמל, מורחים אותו בזהירות עם כף על רוטב העגבניות לכל הפינות והחלקים.
  4. שכבה רביעית עלי לזניה בשכבה אחת, ולא נורא אם הם טיפה עולים אחד על השני.
  5. שוב את ארבע השכבות אותו דבר
  6. מעל השכבה האחרונה של עלי הלזניה שופכים את שארית רוטב הבשמל
  7. מפזרים מעל גבנ"צ או מוצרלה מגוררת (גם פרמז'ן יכול להיות נהדר!)
  8. מכניסים לתנור (בגובה אמצעי לא גבוה מידיי שלא יישרף מלמעלה!) ל-20 דקות בערך עד שהשכבה העליונה מקבלת צבע זהוב מקסים ונהיית מעט "קריספית".



מנסים להתאפק 5 דקות לאחר ההוצאה מהתנור וטורפים עד שלא נשאר פירור!

(אם איכשהו במקרה כן יישאר זה יהיה נהדר גם למחרת ואפילו ישתפר בטעמים.. (-: )



בתאבון ובהנאה!!! ספרו לי על התגובות בבית!

אין תגובות:

פרסום תגובה