פשטידת תירס טחון רכה רכה רכה ומדהימה גם לילדים ותינוקות! מעולה חמה או קרה!

ביום חמישי אפיתי פשטידת תירס ללקוחה. היא נראתה מדהימה כל כך... כולנו התגרינו אבל לא יכולנו לחתוך אותה ולטעום. ועילאי התבאס. וגם אני קצת (-:
אז היום הכנתי שוב את אותה פשטידה בשבילנו. אביב טרף את כל החתיכה שבתמונה. גם אני התענגתי על חתיכה חמימה.
אין ספק- זו אחת הפשטידות הטובות ביותר שהכנתי בחיי!! מתאימה מגיל 4 חודשים בשלב הטעימות ועד 120 שנה!
כל כך רכה ומנחמת... אז כמה אני כבר מדברת??

אה.. והכי חשוב! דלת קלוריות!!!!!!! מ-א-ד דלת קלוריות!
שימו לב: בתבנית 20*30 המחולקת ל-12 חתיכות פשטידה (כ"א במשקל כ-130 גרם) ישנן בסה"כ 1307 קלוריות, ופר חתיכה: 108 קלוריות בלבד!!!


רוצים לאכול כזו מבלי לעבוד במטבח?? התקשרו אליי: 058-7111771
רוצים את המתכון? בבקשה:

והמתכון של סבתא יונה פנקס לפשטידת תירס חלבית הולך ככה:

חומרי הגלם:
3 קופסאות תירס שימורים קטנות מסוננות
2 כוסות חלב 3% שומן (400 מ"ל)
חצי כוס קמח
חצי שקית אבקת אפייה
4 ביצים בגודל XL או 6 M
כף מלח
כפית פלפל לבן
גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-175 מעלות צלסיוס
1. מכניסים לבלנדר עוצמתי את 3 קופסאות התירס המסונן וטוחנים עד קבלת עיסה חלקה לגמרי
2.  מוסיפים 2 כוסות חלב וממשיכים לטחון במהירות נמוכה יותר
3. מוסיפים את הביצים אחת אחת. נזהרים שלא יפלו קליפות פנימה!
4. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ולבסוף את התבלינים.
5. שופכים לתבנית אפייה משומנת או לתבנית אפייה עם נייר אפייה. אני השתמשתי בתבנית קפיצית מספר 26. 
6. מפזרים מלמעלה גבינה צהובה מגוררת- כ-200 גרם.
7. מכניסים לתנור החם על תבנית מתכת שבתוכה כוס מים. (בן מארי)
8.  לאחר 30 דקות פותחים את התנור ומוסיפים מלמעלה עוד שכבה דקיקה של גבנ"צ מגוררת.
משאירים בתנור עד הזהבה. 
לאחר גמר האפייה משאירים בתנור לעוד כ-15-20 דקות ולא מוציאים מייד כדי שלא "תיפול" הפשטידה.
מצננים מעט וחותכים לטרוף... (-:

בתאבון!!!


ומעכשיו הלאה- צפו לעוד מתכונים שלי!! יש למה לחכות!!


מוזמנים לצפות גם בדף שלי בפייסבוק: האוכל של אמא ענבר  ולהשאיר לי פידבקים, שאלות ודירוגים (-:



אין תגובות:

פרסום תגובה