קנלוני ממולא בשר ברוטב עגבניות ובזיליקום



קנלוני ממולא בשר ברוטב עגבניות ובזיליקום 
(עם פרמז'ן טרייה מלמעלה- חלומי! אבל אפשר גם לוותר לשומרי הכשרות.)


אז ככה: אנחנו באמצע מרתון של כל עונות הסופרנוס, ומי כמוני מתגרה מהסדרה הזו יותר מאשר טוני עצמו. הייתי חייבת להבין מהם כל המאכלים המדהימים שעדיין אינני מכירה מתוך התפריט של מסעדת "וזוביוס" ומביתם של כרמלה וטוני. החלטתי לנסות ומצאתי כתבה ישנה שיצאה לאור לאחר רדת הסדרה מהמסכים עם המתכונים המלאים.

אני החלטתי להכין את הקנלוני הממולא והנה המתכון שלי, ולפי טעמי.אנחנו לא ממש אוהבים בצל ולכן הכנתי בלי, והפעם הלכתי לגמרי על הדרך הקלה והשתמשתי ברוטב מוכן גם. כל אחד יכול להכין! זה קל וטעים רצח!! (חחח הבנתם ת' משחק מילים?) והרי התוצאה לפניכם!

קנלוני בשר ברוטב עגבניות


המרכיבים (ל-6 סועדים):

1 חבילה קנלוני

למלית:

1/2 ק"ג בשר טחון

4 כפות שמן זית

1 גזר מגורר

3 שיני שום קצוצות

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אגוז מוסקט טחון- בערך כף 

2 ביצים

2 כפות פירורי לחם 

2 כפיות אורגנו מיובש. עדיף עלים טריים קרועים ללא הגבעולים אבל לא היו לי וגם לא בשתי מכולות ליד הבית שלי אז השתמשתי ביבש. 

לרוטב:
*אני השתמשתי ברוטב קנוי מוכן- רוטב עגבניות ובזיליקום של חברת picata americana בייבוא של חברת "תומר" הישראלית. רוטב משובח ומומלץ ללא טעמי לוואי כמו בד"כ ברטבים קנויים!
אופן ההכנה:
  1. מלית הבשר: מטגנים את הבשר תוך כדי שמפוררים אותו בסיר רחב עם שמן זית כ-3 דקות.
  2. מוסיפים את הגזר והשום ומטגנים תוך כדי ערבוב. מתבלים במלח ופלפל. מעבירים לקערה בצד ומצננים.
  3. לאחר שהבשר התקרר ברובו מוסיפים את שאר החומרים של המלית ומערבבים היטב.
  4. הרכבת המנה: ממלאים את גלילי הקנלוני במלית הבשר, בעזרת כפית או שק זילוף ומניחים בתבנית פיירקס שעליה שפכנו שכבה דקה של הרוטב הקנוי. יוצקים את שאר הרוטב על גלילי הקנלוני הממולאים, מי שאינו שומר כשרות שיפזר למעלה גבינת פרמז'ן מגוררת משובחת. אופים 25-20 דקות בחום של 180 מעלות בתנור שחומם מראש.

כך זה נראה לפני השכבה השנייה של הרוטב
שכבת רוטב שנייה

מוכן להיכנס לתנור (-:

לאחר אפייה ולפני הוצאה לצלחת לטרוף.....
בתאבון!!!


ולמי שלא רוצה לטרוח בעצמו ורוצה להזמין ממני- מוזמן כמובן!!!
 058-7111771
המחיר: 7.5 ש"ח ליחידה. מינימום להזמנה: 16 יחידות. (תבנית כמו בתמונה)

אין תגובות:

פרסום תגובה