קנלוני ממולא בשר ברוטב עגבניות ובזיליקום



קנלוני ממולא בשר ברוטב עגבניות ובזיליקום 
(עם פרמז'ן טרייה מלמעלה- חלומי! אבל אפשר גם לוותר לשומרי הכשרות.)


אז ככה: אנחנו באמצע מרתון של כל עונות הסופרנוס, ומי כמוני מתגרה מהסדרה הזו יותר מאשר טוני עצמו. הייתי חייבת להבין מהם כל המאכלים המדהימים שעדיין אינני מכירה מתוך התפריט של מסעדת "וזוביוס" ומביתם של כרמלה וטוני. החלטתי לנסות ומצאתי כתבה ישנה שיצאה לאור לאחר רדת הסדרה מהמסכים עם המתכונים המלאים.

אני החלטתי להכין את הקנלוני הממולא והנה המתכון שלי, ולפי טעמי.אנחנו לא ממש אוהבים בצל ולכן הכנתי בלי, והפעם הלכתי לגמרי על הדרך הקלה והשתמשתי ברוטב מוכן גם. כל אחד יכול להכין! זה קל וטעים רצח!! (חחח הבנתם ת' משחק מילים?) והרי התוצאה לפניכם!

קנלוני בשר ברוטב עגבניות


המרכיבים (ל-6 סועדים):

1 חבילה קנלוני

למלית:

1/2 ק"ג בשר טחון

4 כפות שמן זית

1 גזר מגורר

3 שיני שום קצוצות

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אגוז מוסקט טחון- בערך כף 

2 ביצים

2 כפות פירורי לחם 

2 כפיות אורגנו מיובש. עדיף עלים טריים קרועים ללא הגבעולים אבל לא היו לי וגם לא בשתי מכולות ליד הבית שלי אז השתמשתי ביבש. 

לרוטב:
*אני השתמשתי ברוטב קנוי מוכן- רוטב עגבניות ובזיליקום של חברת picata americana בייבוא של חברת "תומר" הישראלית. רוטב משובח ומומלץ ללא טעמי לוואי כמו בד"כ ברטבים קנויים!
אופן ההכנה:
  1. מלית הבשר: מטגנים את הבשר תוך כדי שמפוררים אותו בסיר רחב עם שמן זית כ-3 דקות.
  2. מוסיפים את הגזר והשום ומטגנים תוך כדי ערבוב. מתבלים במלח ופלפל. מעבירים לקערה בצד ומצננים.
  3. לאחר שהבשר התקרר ברובו מוסיפים את שאר החומרים של המלית ומערבבים היטב.
  4. הרכבת המנה: ממלאים את גלילי הקנלוני במלית הבשר, בעזרת כפית או שק זילוף ומניחים בתבנית פיירקס שעליה שפכנו שכבה דקה של הרוטב הקנוי. יוצקים את שאר הרוטב על גלילי הקנלוני הממולאים, מי שאינו שומר כשרות שיפזר למעלה גבינת פרמז'ן מגוררת משובחת. אופים 25-20 דקות בחום של 180 מעלות בתנור שחומם מראש.

כך זה נראה לפני השכבה השנייה של הרוטב
שכבת רוטב שנייה

מוכן להיכנס לתנור (-:

לאחר אפייה ולפני הוצאה לצלחת לטרוף.....
בתאבון!!!


ולמי שלא רוצה לטרוח בעצמו ורוצה להזמין ממני- מוזמן כמובן!!!
 058-7111771
המחיר: 7.5 ש"ח ליחידה. מינימום להזמנה: 16 יחידות. (תבנית כמו בתמונה)

סלט קוסקוס קיצי קר ומרענן ברוטב ויניגרט וטחינה


סלט קוסקוס קיצי קר ומרענן ברוטב ויניגרט וטחינה

אז חג שבועות הגיע, וזהו החג היהודי היחיד שבו אנחנו לא אוכלים בשרי. ואולי באמת אפשר לקחת קצת הפסקה מבשר מידי פעם... אז אני לא אהיה נדושה ואעלה לכם מתכון לעוגת גבינה, מה גם שאני לא ממש טובה בעוגות גבינה אף-על-פי שהן האהובות עליי ביותר.
רציתי דווקא לשתף אתכם במתכון קליל במיוחד שמתאים גם כמנה עיקרית לצמחונים/ טבעונים, גם כתוספת ליד מנה בשרית וגם ליד חלבית. המתכון עצמו הוא פרווה.
מתאים לכל ימות השנה ובעיקר לקיץ!
תהנו!!






סלט קוסקוס קיצי מרענן

חומרים:

1 חבילה קוסקוס סוגת

2 עגבניות, קצוצות

1 מלפפון, קצוץ

1 פלפל אדום (גמבה), קצוץ

1 גזר, מגורר

רבע כוס שמן זית

מיץ מ- 1 לימון

2 כפות טחינה גולמית, רצוי משומשום מלא

6 עלי ריחן קצוצים

10 זיתים מגולענים

מלח ופלפל שחור על פי הטעם



אופן ההכנה:

1. הכינו את הקוסקוס על פי הוראות ההכנה של היצרן.

2. העבירו את הקוסקוס המוכן לקערה גדולה והוסיפו את הירקות. ערבבו היטב.

3. בקערה נפרדת ערבבו את שמן הזית, הטחינה, מיץ הלימון, עלי הריחן, הזיתים ומלח ופלפל שחור על פי הטעם. הניחו לרוטב "לשבת" רבע שעה.

4. צקו את הרוטב על הקוסקוס והירקות וערבבו היטב.


בתאבון!!!



 להזמנות חייגו: 058-7111771
המחיר: 27 ש"ח לחצי ק"ג.  
משלוחים בחיפה-נשר-קריות