דלעת ערמונים ממולאת באורז עם פירות יבשים


חג שמח חברים וחברות!!!

פסח... חג קשה לבשלנים מבחינה קולינרית. בלי קמח, בלי פסטות, בלי קוסקוס ועוד כהנה וכהנה. אבל בשבילי זה היה אתגר.. 
אז כשהוזמנתי לארוחת חג שני כשרה ורציתי להביא איתי מנה- נתבקשתי להביא תוספת וזה מה שהחלטתי להכין: דלעת ערמונים כתומה יפהפייה ממולאת באורז (אנחנו אוכלי קטניות) עם פירות יבשים. והרי לפניכם התוצאה:


מנה מדהימה כתוספת (או כעיקרית לצמחונים!) מרהיבה ביופיה, קלה לעיכול אחרי כל כך הרבה בשר ודגים כל החג הזה.. והכי חשוב קלה להכנה!
הבאסה היחידה היא שקשה מאד למצוא בארץ דברים מדהימים כמו הדלעת הזו. אז אפשר להכין גם עם דלעות ערמונים קטנות ירוקות, וזה ייצא לא פחות טעים. 
רוצים את המתכון? בבקשה!

דלעת ערמונים כתומה ממולאת אורז ופירות יבשים.

המתכון: 
חומרים: 
1 דלעת ערמונים כתומה או מספר דלעות ערמונים ירוקות קטנות כמספר הסועדים.
1 כוס אורז
5 משמשים מיובשים חתוכים לקוביות
2 דבלים חתוכות לקוביות
4-5 שזיפים מיובשים חתוכים לקוביות
כ-20 צימוקים חתוכים לקוביות
שמן אגוזים או אם אין לכם אפשר להשתמש בשמן איכותי מאד אחר או שמן זית בעל טעם עדין ביותר.
מעט מלח, פלפל שחור, קורט קינמון

אופן ההכנה:
1. חותכים מעין "כובע" בכיוון אלכסון פנימה בחלקה העליון של הדלעת. מרוקנים מהגרעינים ומנקים אותה היטב מבפנים. את הגרעינים מפרידים מה"שערות" של הדלעת, שוטפים ומייבשים במגבת.
2. מזליפים פנימה מעט מעט שמן אגוזים, מלח ופלפל שחור. עם היד משפשפים את התבלינים על כל הדלעת מבפנים וגם על הכובע, וטיפטיפונת שמן מבחוץ רק בשביל שתבריק.
3. מניחים על נייר אפייה בתבנית ומפזרים את גרעיני הדלעת מסביב. עליהם בוזקים מעט מלח ומכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות למשך 40 דקות. 
3. בסיר קטן מטגנים את האורז בכף שמן אגוזים, מוסיפים את הפירות היבשים החתוכים ו-2 כוסות מים פושרים. מתבלים במל"פ וקורט קינמון. מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומכסים ומבשלים את האורז עד שמוכן.
4. ממלאים את הדלעת בתערובת האורז, ומניחים בכלי הגשה. מפזרים את הגרעינים מסביב לקישוט. 

בתאבון!!










אין תגובות:

פרסום תגובה