עוגת בננה שוקולד צ'יפס ואגוזים


בוקר בחשק לאפייה.. 4 בננות בשלות כמעט-מידיי בין הפירות הטריים המקסימים על השולחן, וההבנה המלאה שמה שאני הולכת לעשות זו עוגת בננות.
אבל איזו? תמיד ידעתי שעוגת בננות אמורה להיות קלה להכנה. מעולם לא הכנתי. משום-מה..
חיפשתי מתכון באינטרנט ואף אחד מהם לא היה לי מושלם. בסוף לקחתי שלושה מתכונים, עירבבתי אותם, ובניתי מתכון מושלם משלי.
קבלו: 






בינתיים הטועם היחידי שאיתי בבית הוא קטנטני בן כמעט שנה שעוד לא יודע להתבטא בדיבור. אבל הוא התבטא בהשתוללות עם הרגליים וחיוכים של אושר (-: 

לי זה בהחלט מספיק!


המתכון:

עוגת בננה שוקולד צ'יפס ואגוזים

חומרי הגלם:
4 בננות בשלות
1.5 כוס קמח תופח/ קמח רגיל +אבקת אפייה
1/2 כוס שמן צמחי
1 כוס מיץ תפוזים טרי! 250 מ"ל
1 כפית אבקת סודה לשתייה
2 ביצים
2 שקיות של סוכר וניל/ 2 כפיות תמצית וניל
3/4 כוס סוכר לבן
1 כפית קינמון
קורט מלח
150 גרם שוקולד צ'יפס
חופן אגוזי מלך או פקאן שבורים לחתיכות לא גדולות מידיי ולא קצוצים
2 כפות קוניאק או ליקר אמרטו
2 כפות סוכר דמררה לפיזור מעל העוגה

אופן הכנה:
  • מחממים תנור ל-170 מעלות. שימו לב! כל העבודה נעשית בקערה אחת גדולה עם מטרפה אחת באופן ידני.
  • בקערה גדולה מניחים יחד סוכר לבן ושמן וטורפים עד שהתערובת אחידה.
  • מוסיפים את הביצים אחת-אחת, את הליקר, הקינמון,סוכר הוניל והמלח וממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת אחידה שוב.
  • מוסיפים את הבננות חתוכות לחלקים וטורפים. אם הבננות עדיין בחתיכות גסות מידיי ניתן להיעזר במכשיר למעיכת פירה ולמעוך את הבננות עוד בתוך הקערה.
  • מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה,הסודה לשתייה ומערבבים היטב בעזרת המטרפה, עד שאין יותר שאריות קמח לא מעורבב. כרגע התערובת קשה למדיי.
  • מוסיפים חצי כוס מיץ תפוזים ומערבבים שוב ואז את החצי הנוסף ומערבבים היטב, מתקבלת תערובת אוורירית ומקסימה!
  • מוסיפים את האגוזים והשוקולד צ'יפס, ונותנים עוד עירבוב קטן שהכל יתאחד.
  • מעבירים את התערובת לשתי תבניות עם נייר אפייה (שמים לב שהשוקו-צ'יפסים מתפזרים היטב בכל חלקי התבנית) או לאחת עגולה בקוטר 22, ומפזרים מעל כל עוגה מעט סוכר דמררה.
  • אופים כ30 דק', ואז מורידים שלב בתמור, מעלים טמפ' ל-185 מעלות ומפעילים טורבו. אופים כ-10 דקות נוספות- (שמים לב שהעוגה לא נשרפת! הזמנים משתנים לפי עוצמת התנור!) עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא כמעט נקי עם פירורים לחים. מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים.


בתאבון!!!

אין תגובות:

פרסום תגובה